Direct door naar content

Eenvoudige tips om uw energieverbruik te verlagen

Energie besparen is makkelijker dan u denkt. Het kan in grote stappen, maar ook in kleine stapjes. Er zijn veel makkelijke manieren om energie te besparen. Zo kunt u kijken naar het type verlichting, de hoeveelheid water die u verbruikt en de aanwezige apparatuur.

Besparen op water
Vaak zijn mensen bijvoorbeeld geneigd om heel lang te douchen. Heeft u enig idee hoe lang u zelf onder de douche staat? Houd het eens bij en probeer maximaal vijf minuten onder de douche te staan. Dit scheelt flink in uw energieverbruik!

Besparen op apparaten
Een tweede manier om uw energieverbruik te verlagen is om te kijken naar het aantal en het soort apparaten in uw huis. Soms is er sprake van ‘verkeerde zuinigheid’. Een koelkast die al twintig jaar meegaat voelt als zuinig. Net als een oude droger bijvoorbeeld. Wist u dat juist deze oude apparaten stiekeme energieslurpers zijn? Ze verbruiken veel en veel meer dan de nieuwe apparaten. Daarnaast verbruiken sommige apparaten stroom zonder dat ze gebruikt worden. Hiervoor kunt u een zogeheten ‘standby killer’ aanschaffen. Dit kastje zorgt ervoor dat de apparaten volledig worden uitgeschakeld, zodat ze niets verbruiken als ze niet worden gebruikt.

Besparen op licht
De laatste tip is om eens kritisch te kijken naar uw verlichting. Zijn er plaatsen waar u deze onnodig lang laat branden? Als het een gloeilamp is van 60 watt kost dit al gauw zo’n €100 op jaarbasis. Een erg eenvoudige besparing is door hem vaker uit te zetten. Vervangen door een LED lamp van 3 watt zorgt ook voor een enorme besparing.

Persoonlijk advies? Vraag een gratis gesprek met een energiecoach aan
Heeft u behoefte aan persoonlijk advies en wilt u samen met een adviseur eens kijken wat er in uw woning mogelijk is? Vraag dan een gratis gesprek aan met een energiecoach! Volgt u de tips op, dan kan u dat misschien wel een paar tientjes tot honderden euro’s per jaar schelen.

Voor meer informatie of het aanvragen van een bezoek kijkt u op http://www.agemenergieloket.nl/ 

 

Terug naar overzicht
Terug naar overzicht

Heb je vragen?