Direct door naar content

Over Thuisloket

Langer thuis wonen met Heerlijk thuis in huis

Er gaat niets boven uw eigen huis. U woont er misschien al jaren en kent het door en door. U weet precies welke traptrede kraakt en welk keukenkastje klemt. Thuis is waar u zich prettig voelt en waar u herinneringen heeft. U wilt er dan ook zo lang mogelijk blijven wonen, maar kan dat wel?

Steeds meer mensen blijven langer thuis wonen. Een woning die aan al uw woonwensen voldoet is lastig te vinden. Bovendien zijn er vaak wachtlijsten. Het is daarom belangrijk om op tijd te kijken naar uw situatie, woonwensen en de mogelijke opties. Een Woongelukgesprek met een wooncoach kan u helpen om hier inzicht in te krijgen.

Wat is een Woongelukgesprek?

Tijdens een Woongelukgesprek kijkt u samen met een wooncoach hoe u langer, veiliger en meer confortabel in uw huis kunt blijven wonen. En natuurlijk kijkt u ook samen hoe u energie kunt besparen of mogelijk zelf opwekken. Misschien zet u ‘s nachts de thermostaat al een graadje lager, maar weet u dat er ook zogenaamde ‘slimme thermostaten’ zijn waarbij dit automatisch geregeld wordt? Zo zijn er tal van mogelijkheden om te verduurzamen. De wooncoach denkt met u mee en verwijst u door naar de juiste organisaties om u verder te helpen. Want met kleine aanpassingen is vaak al heel veel mogelijk.

Initiatiefnemers Heerlijk thuis in huis

Samen met Agem Energieloket, Kruiswerk Achterhoek en Liemers en Zlimthuis wil de gemeenten Aalten, Berkelland en Oude IJsselstreek u ondersteunen om veilig, comfortabel en duurzaam te kunnen wonen. Alle informatie over Heerlijk Thuis in Huis is na te lezen op deze website.