Direct door naar content

Veilig op vakantie

Veel mensen trekken er tijdens vakantieperiodes op uit. Veel inbrekers helaas ook. Wist u dat de kans op inbraak groter is als de inbreker weet dat hij ongestoord en ongezien zijn gang kan gaan? U gaat met een geruster gevoel op vakantie als u weet dat u er alles aan heeft gedaan om ongewenste bezoekers buiten te houden. Dat begint al bij de voordeur met een inbraakwerend slot. ‘Heerlijk thuis in huis’ geeft u tien tips om uw huis en inboedel te beschermen als u op vakantie gaat.

Houd inbrekers buiten met een gecertificeerd slot
Onder inbrekers is het zogeheten ‘kerntrekken’ een populaire manier om een woning binnen te komen. Daarmee trekken ze in een oogwenk de cilinder uit het slot, waarna het kinderspel is om de deur open te maken. Gelukkig zijn er sloten met een kerntrekbeveiliging die deze inbraakmethode tegengaan Dit zijn sloten met een SKG 3* keurmerk. Gaat u uw sloten vervangen, let er dan op dat het nieuwe slot dat keurmerk heeft. Daarmee houdt u inbrekers buiten. Raadpleeg de specialisten van Zlimthuis voor het juiste advies over sloten met een SKG 3* keurmerk.

  1. Licht uw buren in dat u op vakantie gaat en laat contactgegevens achter
  2. Schrijf niet uw thuisadres op uw koffer, maar uw vakantieadres
  3. Laat binnen een lamp aan als het donker wordt, liefst op verschillende tijdstippen door middel van een tijdschakelaar
  4. Plaats waardevolle spullen uit het zicht
  5. Leg sleutels uit het zicht en laat ze niet in het slot zitten
  6. Plaats buitenverlichting met een sensor of tijdschakelaar
  7. Word lid van een buurtpreventiegroep
  8. Hang geen adreslabel aan uw sleutels
  9. Deel niet op social media dat u op vakantie gaat
  10. Ruim containers/ladders op als u op vakantie gaat. Inbrekers klimmen hier gemakkelijk op en komen zo uw huis binnen

 

 

 

Terug naar overzicht
Terug naar overzicht

Heb je vragen?