Direct door naar content

Een goed moment om na te denken over energiebesparing

‘Heerlijk thuis in huis’ stimuleert iedereen om na te denken over hoe ze zo lang mogelijk zelfstandig in een verduurzaamde woning kunnen blijven wonen.  Daarbij gaat het ook over welke maatregelen daarvoor nodig zijn. Een van deze maatregelen kan zijn om aan de slag te gaan met energiebesparing.

Hoe de aankomende winter eruit gaat zien weet nog niemand, maar dat het wijs is om altijd na te denken over energiebesparing of energieopwekking is een feit. Als u direct al aan de slag gaat met de eerste stappen, dan kunt u deze winter al profiteren van een lagere energierekening én meer comfort in uw woning!

Aan de slag met een energiespecialist
Met simpele maatregelen kunt u al snel honderden euro’s per jaar besparen! Geen grote investeringen of verbouwingen, maar simpele aanpassingen. Agem Energieloket kan u vrijblijvend helpen om inzicht te krijgen in uw energieverbruik en uw energierekening. Samen met u kijkt Agem Energieloket bijvoorbeeld naar het soort verlichting en verwarming in uw huis, de hoeveelheid water die u verbruikt, de apparatuur die u gebruikt en de hoogte van uw energierekening. Op basis daarvan kan Agem Energieloket u meteen voorzien van handige bespaartips! Een afspraak is eenvoudig te maken via Agem Energieloket.

Isolatiemaatregelen
De meeste huizen zijn prima te isoleren zonder verbouwing. Welke isolatiemaatregelen geschikt zijn voor uw woning hangt af van de isolatie die al aanwezig is. Het bouwjaar van de woning geeft hierin vaak veel inzicht. Over het algemeen geldt: hoe ouder de woning, hoe slechter de isolatie en hoe groter de energiebesparing als u extra isolatiemaatregelen neemt. Een energiespecialist van het Agem Energieloket kan u adviseren of dit voor uw woning bouwtechnisch mogelijk is. Via het Energieloket kunt u dit bezoek aanvragen.

 

Beschikbare subsidies
De Achterhoekse gemeenten bieden hun inwoners subsidies en leningen speciaal voor duurzaamheidsmaatregelen aan. De voorwaarden kunnen per gemeente verschillen. Agem Energieloket is hét informatiepunt namens de Achterhoekse gemeenten voor vragen over energiebesparing en financiering van duurzaamheidsmaatregelen. Meer informatie is te vinden bij het Agem Energieloket.

 

 

 
Terug naar overzicht
Terug naar overzicht

Heb je vragen?