Direct door naar content

Veilig thuis wonen met dementie: wat is er mogelijk?

Steeds meer mensen hebben vragen over dementie in combinatie met thuis wonen. Dit geldt ook voor meneer en mevrouw Rudolfs (*). Bij mevrouw Rudolfs is dementie geconstateerd. Kunnen ze nu nog wel in hun geliefde huis blijven wonen? Om meer duidelijkheid te krijgen besluit het stel een thuisscan van Zlimthuis aan te vragen.

De thuisscan heeft voor inzichten gezorgd. Zo weten ze dat ze aan aantal dingen al goed geregeld hebben en hebben ze ontdekt waar de verbeterpunten liggen. Ze hebben ook informatie gekregen over aanpassingen die in de toekomst handig kunnen zijn. Dit overzicht vinden ze erg fijn. Er zijn tegenwoordig zoveel mogelijkheden en van een aantal wisten ze niet eens dat het bestond.

Passende oplossingen
Niet veel later neemt meneer Rudolfs nogmaals contact op met Zlimthuis. Zijn vrouw begint ’s nachts te dwalen en hij is bang dat ze een keer van de trap valt. Dit zorgt ervoor dat hij onvoldoende slaapt en niet goed tot rust kan komen. Dat houdt geen mens lang vol.

In het rapport van de thuisscan zijn destijds al wat verschillende praktische oplossingen genoemd. Een van die oplossingen is een wekker met dwaalsensor. De sensor is niet alleen praktisch, maar ook erg eenvoudig te gebruiken. Diezelfde middag wordt er al een wekker geplaats. In slechts tien minuten is er aan de kant van mevrouw een sensor geïnstalleerd en aan de kant van meneer een wekker. De volgende keer dat mevrouw uit bed stapt zal de wekker afgaan.

Een dag na het plaatsen van de sensor belt meneer Rudolfs nogmaals met Zlimthuis. Hij heeft niet alleen een praktische vraag, maar wil ook graag zijn contactpersoon bedanken. Voor het eerst sinds tijden heeft hij namelijk weer goed geslapen. Zo goed zelfs dat hij zich heeft verslapen.

Vergroot uw woongeluk
Het verhaal van meneer en mevrouw Rudolfs laat zien dat kleine aanpassingen in huis een extra stukje veiligheid en comfort kunnen bieden. Zo kunt u zo lang mogelijk thuis blijven wonen. Dit is belangrijk voor het woongeluk en fijn thuis wonen. Wilt u ook werken aan uw woongeluk? Vraag dan een woongelukgesprek aan met een van de wooncoaches van Heerlijk thuis in huis. U kunt uw woongelukgesprek hier aanvragen.

Heeft u een gerichte vraag over uw woonsituatie? Wilt u bijvoorbeeld meer weten over wonen met dementie of wilt u informatie over woningaanpassingen zodat u veilig en comfortabel kunt blijven wonen? Misschien is een thuisscan van Zlimthuis dan ook interessant voor u. Klik hier voor meer informatie over de thuisscan.

 

(*) Namen zijn om privacy redenen gefingeerd.

Terug naar overzicht
Terug naar overzicht

Heb je vragen?