Direct door naar content

Cursus valpreventie in maart in Ruurlo en Borculo

Sport Federatie Berkelland start eind maart met de cursus valpreventie. Met het volgen van deze cursus leert u hoe u kunt voorkomen dat u valt en krijgt u oefeningen in het goed vallen en opstaan.

Vallen is een van de grootste gezondheidsrisico’s bij ouderen. Valincidenten kunnen grote lichamelijke gevolgen met zich meebrengen. Een val kan leiden tot botbreuken of verminderd functioneren. Daarnaast kunnen psychosociale klachten ontstaan. De angst om nog een keer te vallen neemt toe waardoor men onzeker en minder mobiel wordt.

Vallen en opstaan
De cursus valpreventie gaat in op het beïnvloeden van de meest voorkomende risicofactoren van vallen. Gedurende 12 weken werkt u 1 uur per week aan bewustwording, kennis en vaardigheden rondom het voorkomen van een val.

Er komt een lokale podotherapeut langs voor het maken van een voetscan om een beeld te krijgen van persoonlijke stabiliteit en het valrisico. Ook verzorgt een ergotherapeut een les gericht op kennismaken en oefenen met hulpmiddelen. Verder is er tijdens de cursus aandacht voor het verkleinen van valrisico’s in en om het huis. Denk aan matjes in de badkamer, drempels in huis of kleine richeltjes.

Informatie en aanmelden

Voor deelname aan de cursus valpreventie betaalt u 65 euro. De startdata zijn:

  • Ruurlo: donderdag 23 maart 15.15 - 16.15 uur in ‘t Kulturhus
  • Borculo: dinsdag 28 maart 15.00 - 16.00 uur in ‘t Timpke

Er kunnen maximaal 15 deelnemers mee doen. Wilt u deelnemen aan het programma of wenst u meer informatie? Kijk op de website www.sportfederatieberkelland.nl/valpreventie of neem contact op met Susanne van den Berg. Zij is te bereiken op telefoonnummer 06 50 50 69 18 of stuur een e-mail: susanne@sportfederatieberkelland.nl.
 

Advies over veilig en comfortabel thuis wonen? Vraag een gratis woongelukgesprek aan.

Wilt u naast de cursus valpreventie persoonlijk advies over veilig en comfortabel thuis wonen? Meld u dan aan voor het gratis woongelukgesprek van Heerlijk thuis in Huis.

Dit is een project van Agem Energieloket, Kruiswerk Achterhoek en Liemers en Zlimthuis en gemeente Berkelland. Alle informatie over Heerlijk Thuis in Huis is na te lezen op www.thuisloket.nl. Hier kunt u ook een aanvraag doen voor een gratis woongelukgesprek.

Terug naar overzicht
Terug naar overzicht

Heb je vragen?