Direct door naar content

Wat is de Regeling Toekomstbestendig Wonen?

Met de stimuleringsregeling Toekomstbestendig Wonen kunnen Gelderse particuliere woningeigenaren een aantrekkelijke financiering krijgen om de woning toekomstbestendig te maken.

In Gelderland willen we zoveel mogelijk woningen toekomstbestendig maken. Daarom is de Regeling Toekomstbestendig Wonen ontwikkeld. De regeling is een initiatief van de provincie Gelderland en wordt uitgevoerd samen met de gemeenten en Stichting Stimuleringsfonds Volkshuisvesting Nederlandse gemeenten (SVn). Bij het toekomstbestendig maken van de woning gaat het bijvoorbeeld om herstel van de fundering, woningisolatie (waardoor deze minder energie verbruikt en op duurzame wijze/zonder aardga kan worden verwarmd), het verwijderen van asbest van of uit de woning, het aanpassen van de badkamer voor ouderen/mindervaliden zodat zij langer thuis kunnen blijven wonen etc. Energiemaatregelen zijn bijvoorbeeld: spouwmuurisolatie, vloerisolatie, gevelisolatie, HR++ glas of een warmtepomp.

Meer lezen over de Regeling Toekomstbestendig Wonen? Bekijk dan hier de folder.

Terug naar overzicht
Terug naar overzicht

In opdracht van de Achterhoekse gemeenten voert het Agem Energieloket deze regeling uit. Het Agem Energieloket is door de Achterhoekse gemeenten en Agem opgericht met als doel om energiebesparing en duurzaamheid te stimuleren. Dit doen we onder meer inwoners te ondersteunen bij vragen over besparing op energie.

Agem stimuleert projecten voor groene energie, zoals een plaatselijk zonnepark en zonnedak. Particulieren en bedrijven kunnen overstappen op Agem voor de afname van elektriciteit en gas. Kijk op www.agem.nu.