Direct door naar content

Dagje weg? Maak het inbrekers niet gemakkelijk

Ieder jaar is het weer raak. Mensen gaan op pad, maar hebben niet in de gaten dat hun huis er onbewoond uitziet. Hierdoor zien inbrekers hun kans schoon en slaan toe. Kruiswerk Achterhoek en Liemers helpt, in samenwerking met Zlimthuis, leden dan ook met het veilig achterlaten van hun huis.

Veilig thuis met de tips van Marcel
Of het nu voorjaar, najaar of winter is. De donkere avond blijft het moment van de dag waarop inbrekers makkelijker ongestoord ‘hun werk’ kunnen doen. Of als u niet thuis bent. Marcel Nijhof, Zlimthuis-expert, geeft graag een aantal tips die u kunt toepassen om uw huis er zo bewoond mogelijk uit te laten zien. Ook als u niet thuis bent.

1. Zorg voor verlichting die aanspringt bij beweging
Een inbreker staat niet graag in de schijnwerpers. Zorg voor verlichting met een bewegingsschakelaar bij toegangspaden en buitendeuren van uw woning. Zo springt er direct verlichting aan als iemand uw woning in het donker nadert.

2. Weet voor wie u de deur opent
Maak u woning veiliger met een intercom of een wifi video deurbel. Daarmee kunt u zien en praten met degene die bij u aanbelt. En dus ook bepalen voor wie u wel en niet de deur opent.

3. Zorg voor goed hang- en sluitwerk
Hoe moeilijker het is om een deur te forceren, hoe sneller een inbreker uw deur voorbij zal gaan. Aan de hand van het SKG keurmerk wordt aangeduid in welke mate uw hang- en sluitwerk inbraakvertragend werkt.

4. Slimme melders
Mocht een inbreker dan toch een poging wagen kunt u met slimme melders inbrekers afschrikken. Bijvoorbeeld melders waarmee verlichting bij beweging automatisch aanspringt, een sirene die veel geluid maakt of een melding op uw telefoon dat er iets aan de hand is.

 

Terug naar overzicht
Terug naar overzicht

Heb je vragen?