Direct door naar content

Iedereen digitaal vaardig

Betrouwbare informatie vinden op internet? Bellen met familie in het buitenland? Of documenten opslaan in de cloud? Mediagebruik kan best lastig zijn, als je er niet mee bent opgegroeid en dat nooit hebt geleerd.

Steeds meer dingen gaan via internet: van onze overheidszaken tot aan sociaal contact. Ouderen die moeite hebben met mediagebruik blijven daarom achter in de digitale samenleving. Om iedereen te laten profiteren van de kansen van media, is extra aandacht nodig voor mediawijsheid en digitale vaardigheden. De plaatselijke bibliotheek, Achterhoeksepoort, biedt trainingen aan met name voor ouderen die aan de slag willen met een smartphone, Ipad of computer. Of om te leren wat er allemaal nog meer kan met deze media.

Handig maar ook lastig

Je kunt via de computer en op internet steeds meer regelen. Dat is handig. Maar ook lastig als je hier geen of weinig ervaring mee hebt. De Bibliotheek helpt je verder. Met cursussen, workshops en spreekuren over computers en internet. Iedereen is welkom. Je hoeft geen lid te zijn van de Bibliotheek.

Terug naar overzicht
Terug naar overzicht

Klik op bibliotheek die bij jou in de buurt zit en kom direct op de website om te zoeken naar de training die bij jou past.

Achterhoeksepoort

Oost-Achterhoek