Direct door naar content

Is uw woning toekomstbestendig?

U woont nu prettig in uw huidige huis. Hoe het moet als u ouder wordt, is van latere zorg. Dat begrijpen we heel goed. Helaas staat niet iedereen erbij stil dat áls er iets gebeurt, de trap opeens wel erg steil is of de tuin erg groot. Dan moet er acuut een oplossing worden gezocht. Daarom is het goed om er nu vast over na te denken.

Zelfstandig wonen in welk huis dan ook
Verhuizen is best veel gedoe en een ander huis is vaak duurder. Het is vooral het idee dat men er nog niet aan toe is dat mensen ervan weerhoudt om na te denken over hun woontoekomst. Bovendien heeft de overheid de nadruk gelegd op langer thuis blijven wonen. Dit betekent niet dat u zo lang mogelijk in uw huidige huis moet blijven wonen. Er wordt juist bedoeld dat u zo lang mogelijk zelfstandig blijft wonen, in welk huis dan ook.

Uw keus
U bepaalt zelf hoe en waar u woont. Om die keuze zo goed mogelijk te maken, moet u wel op de hoogte zijn van de mogelijkheden die er zijn. Laat u daarover informeren tijdens een woongelukgesprek.  

Bewoner: “De wooncoach heeft ons aan het denken gezet over onze eigen woning. We wonen hier goed en willen hier graag blijven, maar niet ten koste van alles.”

Thuis in de Achterhoek
Wilt u verhuizen naar een gelijkvloerse woning? Zorg dan dat u staat ingeschreven als woningzoekende. Veel mensen, misschien u ook wel, staan uit voorzorg ingeschreven als woningzoekende. De meeste mensen hebben dit jaren geleden al gedaan, bij hun eigen woningbouwvereniging. Uw inschrijving is overgegaan naar Thuis in de Achterhoek. Dit is een samenwerkingsverband van wooncorporaties in de Achterhoek. Kijk op: www.thuisindeachterhoek.nl voor het actuele aanbod.

Bewoner: “Ik realiseer me nu dat er niet direct een gelijkvloerse woning voor mij klaar staat als ik moet verhuizen. Daarom denk ik nu vast na over de toekomst en heb ik me ingeschreven als woningzoekende. ”

 

 

Terug naar overzicht
Terug naar overzicht

Heb je vragen?