Direct door naar content

Is langer thuis wonen ook uw goede voornemen?

Gezonder eten, meer bewegen, duurzamer leven: iedereen kent deze goede voornemens wel. Maar als u wat ouder bent, maakt u zich waarschijnlijk druk over hele andere dingen. Bijvoorbeeld over hoe u zo lang mogelijk veilig zelfstandig thuis kunt blijven wonen.

Misschien hikt u er al een tijdje tegenaan: de aanpassingen die eigenlijk in huis gedaan zouden moeten worden. Neem een voorbeeld aan Ria van Erp: 83 jaar en ze woont nog steeds veilig en zelfstandig in haar eigen huis in Vorden. Met een klein steuntje in de rug van haar sociale omgeving en de slimme sociale alarmering van Leefsamen.

Sociale alarmering van LeefSamen
Vorig jaar gebeurde datgene waar Ria zo bang voor was: ze gleed uit in de tuin en lag een tijd lang hulpeloos op de grond. “Ik ben nog redelijk goed ter been, maar als ik val kan ik niet zelfstandig opstaan. Ik wilde afval in de container gooien die achter in de tuin staat. Ik gleed uit en kon me nergens aan optrekken. Ik heb om hulp geroepen, maar het eerste half uur hoorde niemand me. Dat wilde ik nooit meer meemaken.” Twee maanden later las Ria artikel over de sociale alarmering van Leefsamen. “Dat was precies wat ik zocht!”

‘Ik doe weer wat ik wil’
Ria besloot zich aan te melden voor Leefsamen en binnen de kortste tijd werden er twee deuralarmen, een inactiviteitsmelder, twee rookmelders en een paniekknop bij haar geïnstalleerd. Ria’s eigen kinderen krijgen via de Leefsamen app een melding wanneer één van de alarmen afgaat en kunnen een oogje in het zeil houden. “Ik weet dat als er iets gebeurt, mijn eigen kinderen binnen vijf minuten hier zullen zijn. Het stel me gerust en ik voel me veilig. Ik ben geen type om achter de geraniums te gaan zitten. Nu doe ik weer wat ik wil.”

Inzet op grote schaal
Met Leefsamen wordt voor het eerst in Nederland op grote schaal slimme techniek ingezet om ouderen langer veilig thuis te laten wonen met behulp van het eigen sociale netwerk. Sinds de lancering in 2015 heeft het systeem meerdere prijzen gewonnen en -veel belangrijker- heeft het duizenden ouderen geholpen. Wilt u meer informatie over Leefsamen? Kijk op  Altijd iemand dichtbij met Leefsamen: sociale alarmering 

Advies op maat
Zlimthuis biedt advies en slimme oplossingen op het gebied van comfort en veiligheid bij u thuis. Denkt u dat bepaalde alledaagse handelingen gemakkelijker zouden moeten kunnen? Op basis van uw woonsituatie geeft Zlimthuis expert Marcel advies op maat. Als u dat wenst kan hij de aanpassingen in huis ook van A tot Z voor u realiseren. Wilt u kennismaken met Marcel? Lees dan dit artikel op Zlimthuis.nl.

Terug naar overzicht
Terug naar overzicht

Heb je vragen?