Direct door naar content

Vrijwillige wooncoach, dat wil ik doen!

Naasten, vrienden of buren. Anderen helpen, dat is wat u graag doet. Spreekt het geven van advies over langer zelfstandig, duurzaam en veilig thuis wonen u aan? Dan is deze vrijwilligersvacature echt iets voor u! Wij zoeken voor Heerlijk thuis in huis enthousiaste wooncoaches.

Onze wooncoaches zijn uw ‘naober’

Langer zelfstandig, duurzaam en veilig thuis wonen, het zijn onderwerpen waar we allen mee te maken krijgen. Zeker in tijden als deze waar kosten snel stijgen en waar mensen graag zelf het heft in handen nemen. Door uw kennis en adviezen kunt u buurtgenoten echt verder helpen. U maakt mensen bewust, draagt simpele maar praktische oplossingen aan die veel comfort en gemak bieden. Veelal kunnen mensen na het Woongelukgesprek zelf aan de slag met uw advies. Is hulp gewenst? Dan wijst u ze op de mogelijkheden. De afspraken van de Woongelukgesprekken kunt u zelf inplannen wanneer dat u uitkomt.

Van kennis tot het geven van advies

Onze wooncoaches bereiden we goed voor. Zo krijgt u een training van drie dagdelen om kennis op te doen over langer thuis wonen, veiligheid en energiebesparing. Kennis die u wellicht ook al thuis in de praktijk kan brengen. Een Woongelukgesprek voert u aan de hand van een app met een digitale vragenlijst en achterliggende informatie over oplossingen. Zo kunt u uw kennis eenvoudig delen tijdens de gesprekken die u voert als wooncoach!

Wilt u meehelpen mensen te adviseren? Dan zoeken wij u!

Bent u enthousiast en heeft u zin om aan de slag te gaan als wooncoach? Meld u dan aan via onderstaand formulier. Wij vertellen u dan graag meer over het initiatief Heerlijk thuis in huis en uw rol als (toekomstige) wooncoach.

Aanmeldformulier