Direct door naar content

Agem Energieloket start de bespaarcampagne

Iedereen in Nederland ervaart de stijgende energiekosten. Dat is in de Achterhoek niet anders. Gelukkig is er vanuit de Rijksoverheid al het energieplafond gekomen. Toch zijn de energiekosten nog steeds een stuk hoger dan in 2021. Tijd dus dat we in de Achterhoek zelf in actie komen.

Daar gaat het Agem Energieloket bij helpen. Want met praktische tips kunnen inwoners zelf ook veel doen aan de hoge energierekeningen. Het begint met bewustwording. Daarom start Agem Energieloket de bespaarcampagne: Pak ‘t an: die energierekening.

Bewustwording

De hoge energiekosten zullen voorlopig blijven. Dit vraagt om een ander energiegebruik en betere isolatie van huizen. Deze bewustwording begint steeds meer in te dalen. Met de bespaarcampagne moedigen ze dit aan. Ze laten concreet zien waarop u als inwoner zelf kan bezuinigen of uw gedrag kan aanpassen en wat dit oplevert.

Dit drukken ze zo veel als mogelijk uit in keiharde euro’s, om de impact en bewustwording zo groot mogelijk te maken. De boodschap van de campagne: ga nu zelf aan de slag en kijk niet alleen naar Den Haag. Want er is genoeg om zelf aan te pakken. Ze sturen inwoners hiervoor naar de speciale webpagina: agem.nl/pakan.

De inhoud van de campagne

In de campagne geeft Agem op een originele manier concrete tips om direct mee aan de slag te gaan. Dit doen ze online op sociale media, met borden langs de weg en een advertentiecampagne in Huis-aan-huisbladen en op nieuwswebsites in de regio.

In de eerste fase van de campagne richten ze zich op het delen van tips en inzichten, zodat inwoners zelf in actie kunnen komen en inspiratie opdoen. Rond de feestdagen richten ze zich meer op gezelligheid en samen besparen. In het nieuwe jaar delen ze inzichten en ideeën van andere Achterhoekers zodat we van elkaar kunnen leren. Zo pakken we niet alleen, maar ook samen de energierekening aan en pakken we euro’s terug!

Terug naar overzicht
Terug naar overzicht

Voor meer informatie over de campagne kijkt u op agem.nl/pakan.